Boghandlerne fik ikke deres mindstepriser

By | maj 5, 2014

 

I 2013 skabte det røre i aviserne og en del debat, da sammenslutningen af danske boghandlere krævede handling fra politisk sted for at bevare deres arbejdspladser.

 

Udfordringen bestod i, at onlinebutikker som Saxo.com (se deres priser her), de danske supermarkeder og udenlandske handelspladser som engelske Amazon tog deres kunder. De andre spillere på markedet satte endnu værre priserne så lavt, at markedet som et hele led under det. Konkurrencen var med andre ord ikke retfærdig, synes boghandlerne.

 

Et argument var ydermere, at fx Dansk Supermarked kun tog de populære titler som svenske krimier og lod de knap så populære titler stå i boghandlerne. De danske boghandlere så sig derved som kulturbærere, når de repræsenterede andet end de mest populære krimier. Se dette synspunkt præsenteret i denne artikel på Information.dk.

 

Et udmærket argument – men ikke et, der fik vendt debatten.

 

Det store problem bestod i, at man ville have politikerne til at løse et problem, der ikke var ment til at blive løst fra politisk hånd. Det gik selvfølgeligt ikke.

 

Befolkningen havde ikke sympati for høje bogpriser og beskyttelse af, hvad der minder om et tidligere monopol – da i hvert fald et guldæg.

 

Og derfor har de danske boghandlere også den dag i dag konkurrence fra både nettet og andre butikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *