E-cigaretter får børn til at ryge i tidlig alder

By | april 22, 2014

E-cigaretter er som alternativ til almindelige cigaretter har hurtigt vundet indpas blandt danskerne. En undersøgelse i februar 2014 viste, at over 200.000 danskere nu jævnligt bruger e-cigaretter.

Det er en succeshistorie, da e-cigaretter efter nuværende forskning er en overlegen vane i forhold til cigaretter. Man er stadig afhængig af nikotin, så det er stadig en dårlig vane – men med e-cigaretter får man ikke alle de andre skadelige stoffer, man er vant til gennem almindelige cigaretter.

e cigaretEn utilsigtet konsekvens er dog, at børn er begyndt også at tage e-cigaretterne til sig og begynder at ryge i tidlig alder. Ikke med skadelige cigaretter, men med farverige og spændende e-cigaretter.

Det gør de, fordi at e-cigaretter i sammenligning med almindelige cigaretter omtales nærmest positivt rundt omkring i Danmark. Men at ryge e-cigaretter er ikke en positiv ting. Det er usundt. Blot ikke på samme niveau som traditionelle cigaretter er det.

 

Vi skal tænke over hvordan vi i det daglige omtaler e-cigaretter overfor børn. Derudover skal vi sørge for, at e-cigaretter og tilhørende e-væske generelt holdes utilgængelige for børn. Det er ikke legetøj – nikotin er stadig et giftstof og vi må ikke lade børnene tro andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *