Eksperter: Danskerne tager for mange kosttilskud

By | maj 22, 2014

En, to, tre, mange – alt for mange danskere tager for mange kosttilskud fortæller danske eksperter og råber vagt i gevær i landsdækkende medier.

Det er ikke alene det, at danskerne tager mange kosttilskud og risikerer at tage nogle, de ikke har behov for – men det er også tanken, at kosttilskud kan erstatte en sund og varieret kost, der ifølge eksperterne især er problemet. Se fx denne artikel fra Politiken om emnet.

helseKosttilskud – udover måske vitaminpiller og lecithin til at bedre optagelse af selvsamme vitaminer – er nemlig kun nødvendige i det omfang, vi i vores daglige kost ikke får, hvad vi har brug for. Eksperterne i de danske medier beder derfor danskerne tænke over, hvordan de kan indarbejde en sund og varieret kost i deres dagligdag i stedet for at forsøge at slukke brændende ved hjælp af vitaminpiller og andre kosttilskud over aftensmadsbordet.

 

For mange danskere er kosttilskud en nem løsning på den dårlige samvittighed over at ofre meget af deres tid og energi på karrieren og daglige gøremål. Samme gøremål, der gør det svært at bruge særligt lang tid på at lave mad. Kan man købe en pille og slippe for den samvittighed for et par hundrede kroner er det fristende – men resultatet er bare ikke det samme, siger eksperter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *