Hvad er en redningsflåde?

By | juli 13, 2014

En redningsflåde bliver brugt på både og mindre skibe. Den er altid oppustelig, enten manuelt eller automatisk. Det er altså en slags forbedret gummibåd, og de kan fås både med og uden overdækning.

Har du en båd, så burde du også have en redningsflåde. En redningsflåde er ikke det samme som en redningsbåd. En redningsbåd består af hårde materialer, og er i det hele taget mere solid end en redningsflåde, men den fylder også meget mere, og koster rigtig meget mere. En redningsflåde kan opbevares i en taske eller en lille container.

De fleste vælger en redningsflåde som automatisk bliver pustet op ved brug, og det er også det mest logiske. Der er mange ting der kan spille ind, hvis du skal bruge din redningsflåde og en af dem er selvfølgelig tid. Hvor meget tid har man hvis flåden skal i vandet? Højst sandsynligt ikke meget, da der er opstået en situation der gør at man har brug for den. Hvis du gerne vil holde prisen på flåden nede, så er det dog et af stederne du kan kigge efter besparelser.

Det næste du skal tænke på ved anskaffelse af en redningsflåde, er hvor stor den skal være. Hvad har du behov for? Hvor mange passagerer har du maksimalt med ude på vandet? Lad os sige at i normalt er 2 personer der bruger båden, men at en gang imellem så er der ekstra passagere i form af f.eks venner og familie. Her vil det fornuftige og det rigtige valg være at du gør op med dig selv hvor mange i har været før og om det antal måske vil blive forhøjet i fremtiden. Hvis ikke du mener at det vil blive forhøjet, så gå efter en flåde der passer til det antal personer i maksimalt har været ude på en gang. Samtidig skal det dog lige tilføjes at “heller plads til en for meget, end en for lidt”

Der findes også redningsflåder som er selvoprettelige. Det vil sige at hvis flåden vender forkert når den er kommet i vandet, så retter den sig selv op. Ganske smart, og måske livsreddende. I en perfekt verden så vil alle både have en selvoprettelig automatisk oppustelig redningsflåde på båden i alt for stor størrelse. Desværre så fungere verdenen ikke på den måde, og der er stadig en masse både derude, som ikke har en redningsflåde.

hver gang jeg går ombord på en bord, så er det første jeg kigger efter redningsveste, og dernæst kigger jeg efter en redningsflåde. Er der ingen flåde, så påtaler jeg det overfor kaptajnen. De fleste tager det med et smil, selvom de godt kan mærke på mig at det er mit ramme alvor. Det er de færreste der vil begynde at diskutere emnet da de jo allerede godt ved at der burde være en redningsflåde ombord. De fleste bruger som begrundelse hvorfor de ikke har, at det er fordi de ikke lige har haft tid til det, eller at økonomien lige er lidt stram for tiden, og det kan man jo også sagtens sætte sig ind i, men har du tid og råd til en båd, så har du også det samme til en redningsflåde.

Jeg har været ude for en enkelt gang hvor jeg skulle ud og sejle med båd, der ikke havde redningsflåde første gang jeg var ombord, at kaptajnen havde anskaffet sig en flåde til næste gang jeg kom ombord. Det synes jeg er god stil, og jeg fortalte også kaptajnen det. Hans svar var at han havde hele tiden haft dårlig samvitthed over det, men at det var først da han fik det af vide fra en anden(mig) at han havde gjort noget ved det.

Det kan altså godt betale sig at påtale det overfor kaptajnen, og de fleste ved allerede i forvejen at det ikke er godt nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *