Proteinpulver og kakaomælk? En god ide efter træning.

By | september 29, 2014


Der er mange der spørger, om kakaomælk skulle være godt efter en træning, og hvorfor?

Kakaoskummetmælk er et fint restitutionsmåltid efter en lang løbetur eller andet hård træning fx styrketræning. Men du behøver kun at drikke det, hvis du løber i længere tid end én time. Kroppen har nemlig nok kulhydrat i sine lagre til at klare lettere løbeture. Løber du derimod mere end en time, er det vigtigt at få fyldt kulhydratdepoterne op igen, så kroppen får tilført ny energi.

Lige efter en løbetur er kroppens evne til at lagre kulhydrater på sit højeste, så hvis du løber mere end en time, bør du spise eller drikke et restitutionsmåltid inden for de første 30 minutter. Så fyldes musklerne nemlig med det nødvendige brændstof, så du er klar til næste løbetur. En tommelfingerregel er, at du skal have ca. 1 gram kulhydrat pr. kilo kropsvægt efter længere træningsture.
Husk proteinerne og vand:

Ud over kulhydraterne er det godt at supplere med protein. Da kakaoskummetmælk (eller bare skummetmælk) indeholder begge dele, så det er et udmærket valg. Den indeholder også andre sunde næringsstoffer, og da den er flydende, optages den hurtigere i kroppen end faste fødevarer. Men du skal højst drikke en kvart liter, da kroppen ikke har brug for mere.
Kakaoskummetmælk indeholder ca. 3,6 gram protein, 5 gram kulhydrat og 0,5 gram fedt pr 100 gram. Husk også at drikke en masse vand efter din træning for at få din væskebalance på rette køl. Omkring 1/2-1 liter vand er passende.

Alt i alt kan man sige, at kakaomælk kan bruges som en nem løsning til at indtage både hurtigt optagelige kulhydrater og protein lige efter træning, men at man ikke entydigt kan konkludere, at det skulle være mere effektivt end andre kommercielle sportsdrikke med samme sammensætning.

One thought on “Proteinpulver og kakaomælk? En god ide efter træning.

  1. Jonas

    Jeg bruger kakaoproteinpulver blandet med mælk istedet for kakaomælk, da der er alt for meget sukker i en kakaomælk. Har lige købt 4 kg både kakao og jordbær for ikke kun at drikke kakao.
    fandt det rimeligt billigt så dobbelt bonus der 😀

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *