Tommelfingerregler for gode belysninger i dit hjem og bolig

By | maj 25, 2014

I denne artikel vil jeg komme nærmere ind på hvilke tommelfingerregler du i hvert fald bør benytte, hvis du overveje at installerer ny belysning i dit hjem. I de fleste danske hjem oplever man at man har mange nedadrettet lyskilder, som for eksempel ved downlight led lys.

Der er ingen tvivl om at du ved downlight led lys oplever en flot effekt, og en fin belysning, dog er der nogle konsekvenser ved kun at vælge en sådan belysning. Èn god tommelfingerregel er derfor at have flere forskellige typer af belysning af dit hjem. Så hvis du har downlight led lys, som altså hænger i loftet, så skal du også have helt almindelige lamper som lyser op ad. Årsagen til dette er at du i et rum hvor der kun er lys som lyser ned ad, vil opleve at rummet virker mindre end det rent faktisk er, og dette er meget uhensigtsmæssigt, og derfor bør du altså have flere forskellige typer lamper, altså nogle som også lyser op ad.

Derfor kan det være en god idé at have en blanding af arbejdslys rumbelysning

Derfor kan det være en god idé at have en blanding af arbejdslys rumbelysning, da dette virker mest hensigtsmæssigt for de fleste brugere af rummet. Den største årsag til at gøre således er at rumme så ikke vil virke mindre, end hvis der for eksempel kun var ned ad belysning, og hvis du for eksempel også har arbejdslys med skrivebordet, spisebordet og køkkenbordet vil opleve en langt højere effektivitet.

 

Personligt så har jeg indrettet min stue og køkken således at jeg har LED lys via download tæt på køkkenets arbejdsstationer, og derudover så har jeg en separat arbejdslampe ved skrivebordet, og én ved spisebordet. Således har jeg sikret mig at belysningen er optimal i alle henseende, og derved er der også belysninger i hjørnerne og i loftet, så rummet ikke opleves mindre end det egentlig er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *